Hjælp

Hvordan fungerer Rødt Nyt?

Nyhedsoversigten viser dig RSS-feeds fra de tilknyttede medier. Benytter du en større skærm (typisk tablet eller computer), vises historierne i kolonneformat med de nyeste historier øverst til venstre; benytter du en mobiltelefon, vises kun en enkelt kolonne.

Oversigten viser maksimalt 100 historier ad gangen. Det svarer i skrivende stund til ca. to måneders nyheder, men tidsperioden varierer selvfølgelig, alt efter hvor mange historier medierne skriver.

På større skærme, hvor kolonnelayoutet er i brug, scroller man horisontalt for at nå til ældre historier. Det er en designmæssig nødvendighed, der følger med kolonnelayoutet. Et javascript sørger for, at du kan bruge scrollhjulet på din mus til at scrolle horisontalt, da denne funktion (desværre) ikke understøttes af browsere som standard.

Nyheder, som du har klikket på én gang, vil fremtræde med en let dæmpet baggrundsfarve. Det giver et bedre overblik, hvis du vil holde dig opdateret. Denne funktion er selvfølgelig knyttet til din browserhistorik, så hvis du befinder dig på en ny computer, der ikke før har besøgt Venstreorientering (eller hvis du bruger privat browsing), vil alle nyheder fremstå som ulæste.

Nyheder er forsinkede?

Ja, efter vores erfaring kommer nyheder ind en times tid, efter de er udkommet. Det er der desværre ikke noget at gøre ved. Venstreorientering er ikke noget live-medie, der viser dig nyheder i realtid. Den dato- og tidskode, som står ved en nyhed, angiver i øvrigt hvornår indlægget er publiceret hos mediet selv, og derfor fremtræder forsinkelsen ret tydeligt, når der f.eks. kl. 9.00 kommer en nyhed ind, der er publiceret kl. 8.00.

Kan jeg få Rødt Nyt som app?

Næsten. Vi er ikke i App Store, Google Play osv., men på din smartphone kan du gemme Venstreorientering som en såkaldt web-app på din startskærm. Det fungerer særligt godt, hvis du har en Android-telefon og bruger Google Chrome som browser (her kommer web-appen til at fungere lige så godt, som hvis du havde installeret en rigtig app), mens det er lidt mere bøvlet på f.eks. en iPhone.

Du kan læse, hvordan du får Venstreorientering som web-app, i vores guide: Rødt Nyt som app.